dijous, 26 d’abril del 2018

PREMIS MANUEL DE CABANYES 2018

Tot just dilluns fèiem a la sala d'actes del nostre institut el lliurament dels premis literaris Manuel de Cabanyes. Felicitem tots els guanyadors i guanyadores, així com a tothom que hi ha participat i en s felicitem tots perquè enguany ha augmentat el nombre d'obres presentades. 

A partir d'avui i fins a final de curs, us oferirem els textos guanyadors de les diferents categories i modalitats. Esperem que us agradin i que serveixein per animar-vos a continuar participant si ja ho heu fet o a prendre part en aquest certamen en properes edicions.


2n PREMI D'ARTICLE D'OPINIÓ
AUTOR: DANIEL MASACHS 2n B BATXILLERAT


ESPANYOLS I REFUGIATS


D’ençà que va explotar la guerra a l’Orient Mitjà, molts països de la Unió Europea han hagut d’acollir milers de persones fugint de casa seva amb la finalitat de mantenir-se amb vida, cosa que ha causat gran controvèrsia i sobretot una preocupació creixent per part dels principals organismes administratius. Aquesta imminent entrada de persones ha sigut un problema pràcticament inexistent per l’Estat espanyol que s’ha implicat acollint, ni més ni menys, que 1.200 refugiats.
La mala gestió encapçalada pel govern espanyol envers els sistemes definits per la Unió Europea en aquest conflicte esdevé, una vegada més, la demostració que ens trobem en un país endarrerit davant les altres potències.
En primer lloc, és contradictori que països com Alemanya estiguin acollint el màxim nombre d’immigració i refugiats mai registrat i que, per contra, Espanya hagi retallat un 73% d’Ajuda Oficial al Desenvolupament des de l’any 2008 quan el món s’està enfrontant a la major crisi humanitària de la història des de la creació de les Nacions Unides. D’aquesta manera, es converteix en el país de l’OCDE que més ha retallat en aquest àmbit.
No cal oblidar que és gent que s’ha vist obligada a fugir per sobreviure, i les persones s’han de sensibilitzar amb la causa, encara que la situació d’aquesta nació inclosa en la categoria de “Països del Primer Món” tampoc sigui la més idònia per als seus habitants.
També cal dir que aquest gran conflicte, que ha causat tant ressò a molts mitjans de comunicació d’arreu del món, només es pot combatre des de l’arrel. Mentre hi hagi estats que fomenten la venda d’armes i, per tant, el conflicte a països subdesenvolupats, mai hi haurà pau i la població civil d’aquests països fugirà per sobreviure.
Per tant, crec que Espanya s’hauria de solidaritzar molt més del que ho està fent, per molt que els conflictes bèl·lics d’Orient Mitjà siguin promoguts indirectament per governs de grans potències.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada