dilluns, 1 d’abril del 2019

Rutes literàries 1r de Batxillerat


Enguany l’alumnat de 1r de Batxillerat ha participat en quatre rutes literàries per la nostra ciutat i la nostra comarca.

El 21 de gener va tenir lloc la primera d’aquestes rutes, concretament la dedicada al Barroc. Van visitar l’església de Santa Maria de la Geltrú on van assistir a una classe sobre aquest moviment del segle XVII amb lectura de poemes de Francesc Garcia i van poder gaudir d’una audició de música barroca a càrrec d’alumnes del centre que van interpretar peces de Johann Sebastian Bach i de George Philipp Telemann. Tot plegat amb el rerefons del retaule barroc que presideix l’església.

L’1 de febrer, la segona ruta els va portar a la Masia d’en Cabanyes, on van poder conèixer de més a prop el poeta que dona nom al nostre institut, la seva obra i el Romanticisme, moviment dominant durant la primera meitat del segle XIX.

Tot just una setmana més tard, ens vam desplaçar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Allà, a més de rebre una classe sobre Renaixença, l’alumnat va poder contemplar llibres antiquíssims, com una edició bilingüe de poesies d’Ausiàs March, el procés contra Joan de Serrallonga o el manuscrit de la novel·la de Narcís Oller, La febre d’or. La visita al Museu va completar la visió del que van representar la Renaixença i Víctor Balaguer per a Vilanova.

I finalment, el 19 i el 26 de març van sortir del municipi per acostar-se al que Josep Pla anomenava la Meca dels modernistes, és a dir, a Sitges i, concretament, al Cau Ferrat. La ruta els va permtre vistar, a més d'aquest museu i part del Maricel, diferents indrets de la vila relacionats amb el Modernisme i llegir-hi textos de Santiago Rusiñol, màxim representant del vessant esteticista d'aquest moviment literari. 

La Geltrú

Masia d'en Cabanyes
Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Cau Ferrat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada