dijous, 8 de febrer del 2018

RUTA LITERÀRIA ROMANTICISME I MANUEL DE CABANYES




El dijous 1 de febrer, els alumnes de primer de batxillerat vam fer una excursió relacionada amb Manuel de Cabanyes. Primer, vam veure la casa de la família Cabanyes, on ens van fer una introducció i vam parlar de la família. Vam passar per la casa Papiol, una de les famílies més importants de la vila. Seguit d'això vam caminar fins a la Masia d'en Cabanyes, on ens van explicar més aspectes sobre la vida i l’obra l'escriptor.

Una vegada allà vam fer dos grups. Uns visitaven la masia i els altres feien una classe sobre el romanticisme i la poesia d'en Cabanyes, i després viceversa. La primera planta de la masia és un museu, que permet introduir aquesta figura literària i la seva vida. Vam veure llibres amb els seus escrits, pintures que va pintar el seu germà i més objectes de l'època i de la seva vida.

La segona planta, que es conserva com era, és la part més interessant, ja que pots veure com era la vida a l’època del poeta Manuel de Cabanyes. Podem veure la biblioteca que tenia, l'habitació d'Alexandre de Cabanyes (el seu net), l'habitació on va morir el poeta i una sala amb mobles important de Rússia. Al final de la visita, hi ha un "museu" amb les coses importants de l'època i de la seva vida.

Va ser molt interessant poder veure la masia en viu i no amb fotografies a classe.

(Elena Lizondo 1r A de Batxillerat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada