diumenge, 27 de març del 2016

PREMIS SANT JORDI 2015

Aquesta setmana publiquem el segon premi d'article d'opinió de l'edició de l'any passat, 2015. TAMBÉ TROBAREU, PENJADES A LES AULES I ALS PASSADISSOS, LES BASES DELS PREMIS SANT JORDI 2016. Participeu-hi! És un record emocionant que tindreu del vostre pas per l'institut Manuel de Cabanyes.

LA INFLUÈNCIA DE LES NOVES TECNOLOGIES

Quina influència tenen les noves tecnologies en la societat actual? A simple vista, ja podem veure que han influït molt, sobretot en els joves i en els nens. Des de ben petits hem crescut envoltats d'aparells electrònics: primer la televisió, després l'ordinador i, ara, el mòbil. Realment són una molt bona font d'informació i uns mitjans excel·lents per comunicar-nos. Però, tot i així, hem de permetre que els nens, des de tan petits, visquin envoltats d'un món tecnològic que amb prou feines comprenen?
Personalment penso que els nens, a causa de les noves tecnologies, ja no es diverteixen de la mateixa manera que abans. Quan juguen entre ells allunyats de qualsevol aparell potser sí, però moltes vegades només es dediquen a estar amb les màquines o enganxats hores i hores davant la televisió. A més a més, a causa d'Internet i sobretot per la televisió, els nens reben molta informació de cop i molt aviat. Des de ben petits ja estan informats de tot. Perden la infància i la innocència de seguida a causa de les noves tecnologies.
Pel que fa als adolescents i als joves, cada cop a una edat més prematura ja tenen telèfon mòbil, amb la qual cosa es distreuen les vint-i-quatre hores del dia. Per què han de sortir i quedar amb els seus amics, si poden parlar amb ells a través del mòbil des de casa? O, si surten, no hem vist moltes vegades grups d'amics asseguts en un bar, cadascun amb el seu telèfon?
Per tant, potser hauríem de plantejar-nos-ho i parar-nos a pensar si les noves tecnologies són tan bones i tan excessivament necessàries com ens les venen. Des del meu punt de vista, opino que, amb una mesura determinada, són molt útils. Però tampoc hem de permetre que els nens creixin des de tan petits envoltats de tanta informació ni de tanta tecnologia, sinó que hem d'intentar que es diverteixin i juguin en companyia d'amics de veritat. De la mateixa manera que els joves no han de quedar-se a casa amb el mòbil quan poden sortir i relacionar-se. Perquè, com moltes vegades es diu, és millor gaudir d'una persona en tres dimensions, i no d'una pantalla en dues.

Aroa Tort López (4t C)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada