dijous, 8 de juny de 2017

DUES LÍNIES TERRIBLEMENT PARAL·LELES

Avui l'institut ha rebut la visita de l'Anna Grau Gimeno, filla de Francesc Grau i Viader, autor del llibre Dues línies terriblement paral·leles, que han llegit gran part dels alumnes de 4t d'ESO. Es tracta d'un dietari novel·lat sobre l'experiència bèl·lica i humana d'un soldat republicà català de la lleva del biberó, que va ser mobilitzat i enviat al front de l'Ebre amb disset anys. Els alumnes han llegit el llibre, han valorat el testimoni històric que aporta i la qualitat literària del text i, com a cloenda, han preparat bibliotràilers i valoracions personals per oferir-los a la filla de l'autor. 

Anna Gimeno ha presentat la figura del seu pare i del context en què es va moure, tant el poble de Calella (El Maresme) com els escenaris de la guerra i de la repressió franquista. Els alumnes de 4t B i D d'ESO han plantejat preguntes personals i històriques a la nostra convidada, que ha quedat gratament sorpresa del grau d'interès i de maduresa de tots vosaltres. Creiem que aquesta activitat ha servit per sensibilitzar-nos sobre els valors de la pau i la democràcia, que han d'arrelar definitivament al nostre país.

I, per als que tingueu més ganes de llegir llibres d'aquest autor, us recomanem Rua de captius, que explica l'experiència de Grau als camps de concentració franquistes a la immediata postguerra, concretament a Logroño i a Miranda de Ebro.

Gràcies, Anna, per la xerrada que ens has regalat. I, sobretot, gràcies, Francesc, per transformar en literatura els teus records, la teva història que és també la nostra! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada