dimarts, 20 de febrer del 2018

MASIA MANUEL DE CABANYES vs. BIBLIOTECA MUSEU VÍCTOR BALAGUER

Masia d'en Cabanyes



Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Aquest darrer dijous 15 de febrer, els alumnes de l'institut Manuel de Cabanyes hem realitzat la nostra segona visita al cor de la història de la literatura catalana del municipi de Vilanova i la Geltrú. La primera visita, per si no ho recordeu, va ser a la masia d'en Manuel de Cabanyes, l'1 de febrer, quan també vam visitar la part més antiga del poble.

En primer lloc, sembla que la primera visita, tal com afirmen diversos testimonis, va ser molt més entretinguda, ja que a banda que van tenir més hores per fer la visita, el que s'hi explicava va semblar, en certa manera, més interessant pel simple fet de com explicava la guia, ja que podies veure com gaudia de la seva passió.

Potser va ser més interessant pel fet de visitar una casa, on podies veure o imaginar de quina manera vivia la família. En canvi, en el museu/biblioteca Víctor Balaguer, com bé diu el nom, és un museu i, per tant, no se sent tant aquesta proximitat a la història que t'expliquen.

En segon lloc, el 15 de febrer, a la segona visita, al museu/biblioteca Víctor Balaguer, teníem només tres hores per veure el que potser necessita més temps per la seva intensitat. Malgrat això les classes magistrals van ser molt interessants, tant en un lloc com en l'altre, fins i tot més una mica més interessant en el segon, ja que la biblioteca antiga, de gairebé 150 anys, creava un ambient molt pròxim a l'època.

Per tant, aquest nou mètode d'estudiar en els mateixos llocs on va ocórrer el que s'està estudiant, és una molt bona oportunitat i ens hem de sentir privilegiats. Finalment, crec que tots nosaltres, o gairebé tots, ens emportem una molt bona experiència, i a mi personalment, m'ha semblat tot molt interessant perquè, com que no sóc de Vilanova, no sabia que hi havia tanta història i realment m'ha meravellat.

                                      (Judith Camacho, 1r Batxillerat B)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada