diumenge, 11 de desembre de 2016

PREMIS SANT JORDI 2016


Continuem amb el segon premi de la modalitat d'articles d'opinió, en aquest cas amb un text de la Júlia Santamans, que ara ja cursa 2n de Batxillerat.


SANTA JORDINA

Tothom coneix la fantàstica llegenda del gran heroi Sant Jordi que mata un drac per salvar una bellíssima princesa de la qual no se sap ni el nom: amb el seu físic ja n’hi ha prou. Així, el cavaller queda vist com l’únic defensor de la noia, valent, fort i robust, i ella queda vista només com una bonica princesa que necessita el seu príncep blau per poder sobreviure i ser feliç, perquè ella és dèbil i dependent. Que "màgic" resulta tot! Al cap i a la fi és una llegenda, perquè si ens haguéssim d’enamorar del primer noi que ens regala una rosa ja estaríem perdudes, que ingènues seríem!
Però, i si transformem la llegenda? I si la princesa hagués enganyat el drac amb el seu enginy? I si sabés manejar l’espasa com un cavaller de la Taula Rodona? I si rebutgés l’amor del cavaller? Potser el més normal en l’actualitat seria haver acceptat la rosa pel detall i posteriorment comprovar l’interès de l’heroi. Un cop comprovat l’interès s’hauria de guanyar bé el seu amor, que no és una cosa qualsevol que es pugui aconseguir pel fet de donar quatre punxades a un drac.
I si tot fos al revés? La valenta princesa Jordina, una noia intel·ligent i autosuficient que trenca els estereotips de la típica princesa i és capaç d’arribar a un acord amb el drac abans que arribi Sant Jordi, que quan veu els resultats es queda amb un pam de nas. D’aquesta manera el drac també hi surt guanyant. Si a més Sant Jordi s’enamora de la princesa Jordina i la respecta i la cuida com cal, aquesta llegenda no podria tenir un millor final.

Júlia Santamans Hurtado (1r BTX A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada