dijous, 4 de maig del 2017

PREMI FILCAT 2017

La Núria Poch i Franco, alumna de 2n de Batxillerat B, ha guanyat el 2n premi, en la modalitat de literatura, del Premi Filcat 2017, organitzat per la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, amb el seu treball de recerca titulat Josep Anselm Clavé, un llegat tergiversat per la història. El seu treball ha estat seleccionat entre un total de tretze d’alt nivell fets arreu de Catalunya.

La Núria hi estudia la figura i l’obra del músic i escriptor Josep Anselm Clavé, en el context de la història del moviment obrer del segle XIX. Es tracta d’un treball interdisciplinari de literatura, història i art dramàtic, perquè també pren en consideració i valora el muntatge sobre Clavé que darrerament ha presentat el Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
 
L’acte de lliurament va tenir lloc a l’edifici històric de la UB la tarda del 3 de maig, en presència de nombrosos professors i professores de la Facultat i amb el parlament, entre d’altres, de l’escriptora Maria Carme Roca. El premi consisteix en dos vals bescanviables per llibres de 100 € cadascun, un per a la Núria i l’altre per al Departament de Llengua Catalana del nostre institut.

La Núria ens comenta que el millor premi, però, ha estat el goig de poder treballar apassionadament un tema relacionat amb el patrimoni històric i cultural català. Els professors que l’han acompanyada, primer en Josep Llaó i després l’Eduard Juanmartí, estan molt satisfets d’haver contribuït a estimular l’interès de la guardonada.

Enhorabona, Núria! Expressem el desig que cada cop siguin més i millors els treballs de recerca que, en l’àmbit de la llengua i la literatura, facin honor al nom del nostre centre, que és precisament el d’un poeta romàntic apassionat per les lletres i la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada