diumenge, 5 de maig del 2019

Ens visita Pau Joan Hernández


El passat dia 29 de març ens va visitar l'escriptor Pau Joan Hernández. Uns alumnes de 4t d'ESO ens en fan la presentació.




Pau Joan Hernández i de Fuenmayor va néixer el 27 de maig de 1967 a Barcelona on va estudiar Filologia catalana. Actualment està vivint a Bigues i Riells al Vallès Oriental. Des que és molt petit, el Pau Joan gràcies al seu ambient familiar, ha estat molt interessat per la lectura.
El que de veritat va influir en l’interès del Pau Joan pels llibres i la lectura van ser les històries que el seu avi Àngel, li narrava ja que, al ser un pilot de la marina mercant, sempre tenia històries a explicar, sobre els seus viatges i aventures. A l’escoltar aquestes històries, al Pau Joan, li agafaven ganes d’explicar ell les seves pròpies històries.
Tant va ser així que, tant sols amb divuit anys Joan Pau Hernández publicava la seva primera novel·la juvenil Tot et serà pres (1986).
Com molts adolescents amb la necessitat d’escriure, Pau Joan Hernández va començar a escriure poemes i narracions però, a diferència d’altres escriptors joves, Pau Joan ja les volia publicar, i de fet només amb catorze anys es presenta a premis literaris i editorials. I ell sent molt jove ja es plantejava la literatura com una professió.

Pau Joan Hernández, a banda de dedicar-se a la creació literària, ha treballat de traductor, corrector, organitzador de tallers d’escriptura, agent cultural, assessor literari, guionista de programes de televisió, professor de secundàri, crític literari, redactor d’informes de lectura, guionista de videojocs, etc. Ha realitzat milers de feines, cosa que demostra que no és fàcil viure de les feines relacionades amb la literatura.

Ha rebut diversos premis, catorze per ser més exactes, alguns dels quals són:
-Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil al 1999 i Premi de la Institució de les Lletres Catalanes de literatura infantil i juvenil l’any 2000 per L’ombra del Stuka
-Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil el 2000 per l’obra El pic de la dama morta
-Premi Gran Angular al 2013 i Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil l’any 2013 també per La balada del funicular miner.

Marc Fontanet i Miquel Ferrer (3r C)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada